Free SEO Tools

indir 1 film

31 Temmuz 2010 Cumartesi

Gölgesizler - 2009 - DVDRip




http://www.imdb.com/title/tt1437212/

Hasan Ali Toptaş'ın aynı isimdeki romanından uyarlanan 2008 Türkiye yapımı psikolojik-dram türünde sinema filmidir. Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını 9 adlı ilk sinema filmi ile Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde " En İyi Türk Filmi" ödülü kazanan Ümit Ünal yaptı. Yapımcılığını, senaryosunu yazdığı Sağır Oda dizisinde "Oğuz Bey" karakteri[3] ile ön plana çıkan Hakan Karahan'ın 2007 yılında edebiyat eserlerinin sinema uyarlamalarını gerçekleştirmek için kurduğu Narsist Film yaptı.[4]
22 karakterden oluşan filmde, ana karakterlerin filmin yarısından sonra kaybolup, küçük yan rolde görev almış gibi görünen kimi karakterlerin ise öykünün baş kahramanı olduğu hikâye homojen bir yapıya sahiptir. Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ertan Saban, Arsen Gürzap gibi isimlerin bulunduğu oyuncu ekibi ağırlıklı olarak tiyatro sanatçılarından oluşmaktadır.[4]
İlk kez bir filmin müziklerini yapan Candan Erçetin, müziğiyle birlikte sözlerini de yazdığı final şarkısı "Ben Kimim" Aralık 2008'de elektronik ortamda müzikseverlere ücretsiz olarak sunuldu. Gölgesizler filminden karelerin de içinde yer aldığı Ümit Ünal yönetmenliğinde çekilen video klipte Ocak 2009'da televizyon kanallarına dağıtıldı.[4] Televizyon kanallarında ilk kez 16 Ocak 2009 tarihinde yayınlanan Beyaz Show'da yayınlandı.[5] Aynı zamanda Candan Erçetin, prodüksiyonun da her aşamasında sorumluluk aldı.[

Taner Birsel, Berber rolünde: İstanbul'dan Gölgesizler köyüne taşınmıştır. Köyün yıllar önce kaybolan eski berberi Cıngıl Nuri'nin dükkânını kiralamış ve işletmeye başlamıştır. Köyde gerçekleşen bütün olayların tanığıdır.
Biğkem Karavus, Güvercin rolünde: Köyün en güzeli ve gelinlik çağında bir genç kızdır. Berber'in köye gelirken gördüğü ilk yüzdür. Birgün onunda ortadan kaybolması ile köylü sessiz kalamaz. Senelerce sır perdesinin gerisinde kalan sırlar, yalanlar ve rivayetler birbir ortaya çıkmaya başlamıştır.
Selçuk Yöntem, Muhtar rolünde: Gölgesizler köyünün muhtarlığını yapmaktadır. Berber'in köye gelmesine izin vererek Cıngıl Nuri'nin dükkânını işletmesini sağlamıştır. Köydeki tuhaf bir şekilde kaybolan insanları araştırmaktadır.
Hakan Karahan, Bekçi rolünde: Köyün muhtarının sağ koludur. Köyde kimsenin bilmediği sırları bilen ve köydeki olayları gece-gündüz araştıran kişidir.
Aydemir Akbaş, Dede Musa rolünde: Köyün en yaşlı kişisidir. Gözleri görmemektedir ve Muhtar olaylar karşısında çaresiz kalınca ona danışmaktadır. Köyde bilge kişi olarak bilinmektedir.
Onuryay Evrentan, Aynalı Fatma rolünde: Dede Musa'nın anlattıklarına göre köyün gelmiş geçmiş en güzel kızıdır. Asker Hamdi'nin sevdiği kızdır. Köyün sırları onda saklıdır.
Yiğit Kuşbeyli, Asker Hamdi rolünde: Dede Musa'nın anlattıklarına göre köyün tüm kızlarının ondan etkilendiği yakışıklı ve yiğit bir adamdır. Onun sevdiği ise Aynalı Fatma'dır.
Ertan Saban, Cennet'in oğlu rolünde: Köyde gerçekleşen olaylara karışmadan kendi başına şiirler ve öyküler yazmaktadır. Okuma ve yazma bilmektedir. Olayların gelişimine göre daha sonra köyün bir numaralı suçlusu durumuna gelmiştir.
Arsen Gürzap, Cennet rolünde: Oğlunun Muhtar ve Bekçi tarafından gözaltına alınmasından sonra onlara karşı gelir ve oğlunu korumaya geçer.
Ahmet Mümtaz Taylan, Rıza rolünde: Hacer'in kocası ve Ramazan'ın babasıdır.
Taies Farzan, Hacer rolünde: Rıza'nın karısı ve Ramazan'ın annesidır.
Serkan Şenalp, Ramazan rolünde: Köyün gençlerindendir. Hacer ve Rıza'nın oğludur.
Ahmet Özaslan, Reşit rolünde: Güvercin'in babasıdır. Hiç birşeye inanmayan ve hiç kimseye güvenmeyen bir kişidir.
Selda Özer, Reşit'in karısı rolünde: Güvercin'in annesi ve Reşit'in karısıdır.
Fuat Onan, Cıngıl Nuri rolünde: Kadriye'nin kocasıdır ve köyün eski berberidir. Ayrıca köyün yıllar önce kaybolan ilk kişisidir. Güvercin'in kaybolmasından sonra köye geri gelmiştir.
Zeynep Kumral, Kadriye rolünde: Yıllar önce köyden kaybolan berber Çıngıl Nuri'nin karısıdır. Güvercin'in kaybolması ve Çıngıl Nuri'nin köye dönmesinin ardından o da kaybolmuştur.
Umut Karadağ, İmam rolünde: Köyün imamıdır.
Beyti Engin, Kunduracı rolünde: Berber'in yanıbaşındaki dükkânı işletmekte ve ayakkabı tamiri ile geçimini sağlamaktadır.
Erdem Akakçe, Postacı rolünde: Köyden şehire, şehirden köye postaları taşıyan kişidir.
Cem Özeren, Çırak rolünde: Berber'in çırağıdır. Bir süre sonra ortalıklardan o da kaybolmuştur.
Özay Fecht, Muhtar'ın karısı rolünde: Gölgesizler köyünün muhtarının karısıdır.
Altan Erkekli, Yazar rolünde: Köyün yaratıcısıdır.


http://rapidshare.com/files/32264121...zler.part1.rar
http://rapidshare.com/files/32264591...zler.part2.rar
http://rapidshare.com/files/32265031...zler.part3.rar
http://rapidshare.com/files/32265538...zler.part4.rar
http://rapidshare.com/files/32265998...zler.part5.rar
http://rapidshare.com/files/32266469...zler.part6.rar
http://rapidshare.com/files/32266937...zler.part7.rar
http://rapidshare.com/files/32267045...zler.part8.rar

0 yorum:

Yorum Gönder